December 16, 2020

Sulm fizik nga ana e tre personave

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 16.12.2020 në ora 16.49 në SPB Shkup, D.M. ka paraqitur se në Rr. “Vera Radosavlleviq” aid he R.Q. ishin fizikisht të sulmuar prej tre personave.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se viktimat flisnin gjuhë të ndryshme prej sulmuesve, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktimat në pyetje flisnin gjuhë të ndryshme prej sulmuesve;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
2
Numri i kryerësve
3
Statusi i çështjes
Under investigation
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Sulmi fizik Dhunës
Sulm fizik nga ana e tre personave image