November 13, 2020

Sulm fizik ndaj një nënshtetasi të Republikës së Shqiprisë

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 13.11.2020 rreth orës 22.30 në SPB Strumicë, A.K. prej R. së Shqipërisë ka paraqitur se në kazino në Vallandovë ka qenë fizikisht i sulmuar nga S.U. (55) prej Vallandove. Janë ndërmarrë masa për zgjidhjen e ngjarjes.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se viktima ishte përkatës i nacionalitetit të ndryshëm, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
1
Statusi i çështjes
-
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Sulmi fizik Dhunës
Sulm fizik ndaj një nënshtetasi të Republikës së Shqiprisë image