December 12, 2020

Sulm fizik ndaj 19 vjeçarit në Shkup

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 12.12.2929 në ora 21.01 në PS ON Aerodrom, burrë 19 vjeçar ka paraqitur se ishte fizikisht i sulmuar nga më shumë persona në afërsi të qendrës Transportuese sportive.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
-
Statusi i çështjes
Under investigation
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Sulmi fizik Dhunës
Sulm fizik ndaj 19 vjeçarit në Shkup image