June 9, 2022

Vdekja e një personi me status refugjati ose emigranti në vendkalimin kufitar Bogorodicë

Incident
Incident për shkak të një refugjati ose statusi migrant

Çfarë ka ndodhur: Më 9 qershor 2022, një emigrant apo refugjat pa shenja jete është vërejtur ndërmjet korsive të rrugës në vendkalimin kufitar Bogorodicë. Një mjek nga Emergjenca mjekësore ka konstatuar vdekjen, ndërsa prokurori publik dhe ekipi i Stacionit Policor Gjevgjeli kanë bërë kontrollin e vendit të ngjarjes. Me urdhër të prokurorit publik, trupi i pajetë i të ndjerit është dorëzuar për obduksion.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me tregues të njëanshëm: Në këtë incident, motivi i njëanshëm është statusi i migrantit ose refugjatit duke supozuar se vdekja ka ndodhur si rezultat i lëndimit nga një person tjetër, kurse treguesit e njëanshëm janë:

  1. Statusi i migrantit ose refugjatit – viktima ka pasur status emigranti
  2. Vendndodhja – rasti ka ndodhur në një vend ku kalon rruga e emigrantëve dhe refugjatëve që tranzitojnë përmes vendit tonë

Ndikimi mbi viktimat dhe komunitetin: Incidentet e këtij lloji vënë në pikëpyetje gjendjen e përgjithshme të sigurisë në vend, e veçanërisht sigurinë e refugjatëve dhe emigrantëve që tranzitojnë nëpër territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
-
Statusi i çështjes
No information
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Lëndim trupor
A ka pasur incidente / krime të ngjashme në të njëjtin vend?
Po
Vdekja e një personi me status refugjati ose emigranti në vendkalimin kufitar Bogorodicë image