May 15, 2022

Vdekja e një emigranti 24-vjeçar nga Afganistani

Incident
Incident për shkak të një refugjati ose statusi migrant
incidentet e kryera për shkak të përkatësisë etnike

Çfarë ka ndodhur: Me datë 15.05.2022 në ora 22:15 në afërsi të urës hekurudhore në Gjevgjeli, një person i ndjerë mashkull është gjetur me plagë me thikë nga një send i mprehtë në trup. Rasti është raportuar në Stacionin Policor Gjevgjeli. Nga këqyrja e kryer personit iu gjetën dokumente personale, nga të cilat u konstatua se bëhet fjalë për një migrant 24-vjeçar nga Afganistani. Kontroll në vendin e ngjarjes kanë kryer prokurori publik nga Prokuroria Themelore Publike Gjevgjeli dhe ekipi i DPB-Gjevgjeli.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me tregues të njëanshëm: Në këtë incident, motivi i njëanshëm është statusi i migrantit, kurse tregues të njëanshëm janë:

  1. Statusi i refugjatit ose emigrantit – viktima ka pasur status emigranti
  2. Përkatësia etnike – viktima dhe sulmuesit ishin nga komunitete të ndryshme etnike
  3. Vendndodhja – rasti ka ndodhur në një vend ku kalon rruga e emigrantëve dhe refugjatëve që tranzitojnë përmes vendit tonë

Ndikimi mbi viktimat dhe komunitetin: Incidentet e këtij lloji vënë në pikëpyetje gjendjen e përgjithshme të sigurisë në vend dhe bashkëjetesën mes grupeve të ndryshme në shoqëri, e veçanërisht sigurinë e refugjatëve dhe emigrantëve që tranzitojnë nëpër territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
-
Statusi i çështjes
No information
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Lëndim trupor Sulmi fizik Dhunës
A ka pasur incidente / krime të ngjashme në të njëjtin vend?
Po
Vdekja e një emigranti 24-vjeçar nga Afganistani image