November 19, 2020

Sulm fizik ndaj djaloshit 18 vjeçar në Bit Pazar

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 19 nëntor 2020, në stacionin policor “Bit Pazar” nga ana e një djaloshi 18 vjeçar është paraqitur se ishte i sulmuar nga ana e një burri të panjohur në pjesën e tezgave në Bit Pazar. Implikimi është se arsyeja e sulmit është përkatësia e tij e ndryshme etnike.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se djaloshi ishte përkatës i nacionalitetit të ndryshëm, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike;
  3. Model të incidenteve paraardhëse/të mëparshme – sulme të mëparshme në këtë lokacion.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
1
Statusi i çështjes
Under investigation
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Sulmi fizik Dhunës
Sulm fizik ndaj djaloshit 18 vjeçar në Bit Pazar image