December 11, 2020

Sulm fizik ndaj burrit 22 vjeçar dhe dëmtim i veturës së tij

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 11 dhjetor 2020, njëzet e dy vjeçar banor i Shkupi ka paraqitur në polici se dy persona të panjohura fizikisht e kishin sulmuar dhe gjatë kësaj ia kanë dëmtuar automjetin.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se viktima fliste gjuhë të ndryshme, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
2
Statusi i çështjes
No information
Sulm fizik ndaj burrit 22 vjeçar dhe dëmtim i veturës së tij image