November 10, 2020

Lëndime therrje të shkaktuara ndaj një nënshtetasi Turk gjatë një sulmi fizik

Incident
Incident për shkak të përkatësisë fetare ose besimit fetar

Çfarë ka ndodhur: Më 10.11.2020 në ora 21.23, në SPB Shkup është paraqitur se në kompleksin klinik “Nënë Tereza” është lënduar A.O.U. (29) nga R. e Turqisë, i cili ka qëndruar në Shkup, ku edhe tek ai u konstatuan lëndime të rënda fizike me të cilat është fituar gjatë një sulmi fizik në lagjen Centar prej disa personave, kurse gjatë sulmit njëri prej personave i shkaktori lëndime therrje me objekt të mprehtë. Janë ndërmarrë masa për pastrimin e çështjes.

Përshkrim i shkurtër i incidentit me indikatorë të njëanshëm: Në incidentin i cili ka ndodhur motivi i njëanshëm është prejardhja etnike e implikuar pasi sulmi ndodhi për shkak se viktima ishte përkatës i nacionalitetit të ndryshëm, përderisa indikatorët e njëanshëm janë:

  1. Gjuha e folur – viktima fliste gjuhë të ndryshme nga sulmuesit;
  2. Prejardhja etnike – të involvuarit u perkitshin bashkësive të ndryshme etnike.

Ndikimi ndaj viktimave dhe komunitetit: Incidentet e këtij lloji e sjellin në pyetje gjendjen e sigurisë në përgjithësi në shtetin dhe bashkëjetesën ndërmjet grupeve të ndryshme etnike dhe gjuhësore në shoqëri.


Numri i viktimave
1
Numri i kryerësve
-
Statusi i çështjes
Under investigation
Lloji i incidentit? (përgjigje të shumëfishta janë të mundshme)
Sulmi fizik Dhunës
Lëndime therrje të shkaktuara ndaj një nënshtetasi Turk gjatë një sulmi fizik image