јули 26, 2023

Малолетник нападнат во Кисела Вода

Инцидент
Инциденти сторени поради етничка припадност

Што се случило: Родител на малолетник пријавил дека неговиот син на 26 јули 2023 година бил нападнат од 22годишно лице на улица во Кисела Вода, без посебна причина.

Кус опис на инцидентот со пристрасни индикатори: Во овој инцидент пристрасниот мотив е етничкото потекло, а пристрасните индикатори се:

  1. Претпоставена разлика во етничкото потекло
  2. Отсуство на други мотиви жртвата била нападната без позната причина
  3. Влијание врз жртвите и заедницата: Инциденти од ваков вид ја доведуваат во прашање општата безбедносна состојба во земјата и соживотот помеѓу различните етнички групи во општеството.


Број на жртви
1
Број на сторители
1
Статус на случајот
-
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори)
Насилство
Име на Локација
Улица
Малолетник нападнат во Кисела Вода image

Основа

Етничка припадност