јули 8, 2023

Група малолетници физички нападнале малолетник

Инцидент
Инциденти сторени поради етничка припадност

Што се случило: Родител на малолетник пријавил дека на 08 јули 2023 година група малолетници го нападнале неговиот син на улица во Ѓорче Петров, без посебна причина.

Кус опис на инцидентот со пристрасни индикатори: Во овој инцидент пристрасниот мотив е етничкото потекло, а пристрасните индикатори се:

  1. Претпоставена разлика во етничкото потекло
  2. Отсуство на други мотиви – жртвата била нападната без позната причина
  3. Влијание врз жртвите и заедницата: Инциденти од ваков вид ја доведуваат во прашање општата безбедносна состојба во земјата и соживотот помеѓу различните етнички групи во општеството.


Број на жртви
1
Број на сторители
-
Статус на случајот
Нема информации
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори)
Насилство
Група малолетници физички нападнале малолетник image