МВР да го истражи последниот случај на полициска бруталност со елементи на ново дело од омраза

Само неколку недели по случајот со претепаните Роми од страна на полициски службеници во Битола, граѓанската иницијатива АВАЈА вчера сподели информации со јавноста за нов случај во Битола со индикации за полициска бруталност, но и со елементи на реваншизам од страна на полициските службеници. Според АВАЈА, овојпат полицијата употребила прекумерна сила врз повозрасна Ромка и нејзиниот син.

Повеќе информации достапни на следниот линк: https://mhc.org.mk/news/mvr-da-go-istrazhi-posledniot-sluchaj-na-policiska-brutalnost-so-elementi-na-revanshizam/