Акција во општина Чаир

Графитот на Шемко и Панде Ефтимов ги покри кукастите крстови испишани на ѕидот од оваа зграда во близина на центарот на Скопје. Зборовите и симболите на омраза не смеат да бидат дел од јавниот простор.

Доколку забележите навредлив и дискриминаторски напис во вашето маало, фотографирајте, наведете ja точната локација и пратете ни порака на ФБ страната на „Злосторства од омраза“ или мејл на helkom@mhc.org.mk или на Vildan.Drpljanin@mhc.org.mk.

Фотографии