Неверифицирани

Разбојништво врз двајца Авганистанци

13:44 Jul 3 2018 Negotino, Macedonia (FYROM)

Опис
На 02.07.2018 година во 09,40, часот полициски службеници од Полициската станица за Граничен надзор „Михајлово“ на автопат Неготино-Градско во близина на „Стоби“, забележале две лица-мигранти од Авганистан. Со истите бил извршен разговор и тие изјавиле дека пред два дена илегално пеш ја преминале грчко-македонската граница. Мигрантите ориентирајќи се по пругата, на 02.07.2018 година во 07,00 часот во близина на железничката станица во Неготино биле пресретнати од страна на четири лица и над нив било извршено разбојништво, при што, по нивно кажување им биле одземени 700 евра и два мобилни телефони. Од страна на полициските службеници мигрантите се предадени на полициски службеници од Полициската станица Неготино, за понатамошна постапка. Се работи на целосно расчистување на случајот.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок
Вид на инцидент? (можни се повеќе одговори): Физички напад,Насилство
Локација: Улица
Пријавивте ли во полиција?: Не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Нападнат и ограбен Сириец

19:00 Mar 17, 2015

Неготино, 0 Kms

Ограбени мигранти кај Криволак-Неготино

08:00 Sep 19, 2018

Криволак, Неготино, Македонија, 0.32 Kms

Оштетен штаб на ВМРО-ДПМНЕ во Неготино

01:10 Nov 23, 2016

Неготино, 0.41 Kms

Нападнати мигранти кај с. Дуброво

22:00 Jun 07, 2016

с. Дуброво, 2.39 Kms