Неверифицирани

Масовна тепачка на средношколци во Аеродром

22:07 Oct 9 2013 н. Аеродром, Скопје

Опис
Полициски екипи неколку часа ја блокираа улицатата ,,Трета македонска брига” во Аеродором при интервенција во инцидент помеѓу ученици од средното хемиско ,, Марија Кири Склодовска” и средното ПТТ училиште ,, Владо Тасевски”.

Според информации од МВР тепачката била предизвикана од две поголеми групи на учениции од двете училишта кој се движеле од различна страна на улицата.

При меѓу училишната пресметка биле употребени тврди предмети при што две деца се здобиле со телесни повреди поради што биле пренесени во ургентниот центар, но се во добра здраствена состојба.

Расчистувајки го инцидентот полицијата привела и двајца малолетници.

Улицата, велат од МВР, била блокирана со цел полесно расчистување на случајот.

24 ОКТОМВРИ 2013

Кривични пријави за тепачките пред хемиското училиште во Скопје

Полицијата поднесе кривични пријава против Ј.Е.(16), Р.Р.(16), Б.С.(17), М.Л.(16), Д.Р.(16), А.С.(16), Х.М.(16), Е.Х.(16) и Ф.Р.(16), за сторено кривично дело „учество во толпа ште ќе изврши кривично дело.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0